marți, 14 iunie 2011

Romeo si Julieta

William Shakespeare

“Romeo si Julieta” este, poate, cea mai cunoscuta tragedie scrisa pana in zilele noastre. Aceasta prezinta povestea iubirii interzise dintre copiii a doua familii rivale din Verona, Italia.

Atat drama pe care o traiesc cei doi tineri, cat si sfarsitul lor tragic, sunt rezultatul curajului si ambitiei lor nemarginite de a schimba o “traditie” de sute de ani si de a fi fericiti, in ciuda tuturor piedicilor pe care familia si societatea acelor vremuri le-au impus. Toate acestea au facut ca fericirea la care cei doi sperau sa devina un lucru imposibil de realizat. Din pacate, dorinta puternica a lui Romeo si a Julietei s-a indeplinit numai dupa moartea acestora.

In opinia mea, sfarsitul dureros al celor doi tineri este elementul care face aceasta poveste atat de impresionanta, prin faptul ca modul de a gandi si conceptiile familiilor Montague si Capulet s-au schimbat radical odata cu moartea propriilor copii. Acesta opera literara trezeste un sentiment de regret in inima oricarui cititor, deoarece demonstreaza faptul ca ura pe care fiinta umana o poate simti este nemarginita, iar rezultatul ei este unul cutremurator. Prin opera dramatica “Romeo si Julieta”, William Shakespeare subliniaza un aspect etern al societatii: ura si principiile neclintite ale oamenilor.

Autor: Toncu Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu