duminică, 12 iunie 2011

Ocolul Pamantului in 80 de zile

de Jules Verne


In opinia mea, romanul"Ocolul Pamantului in 80 de zile". de Jules Verne, este palpitant si plin de suspans, reprezentand una din multele carti de aventura ale scriitorului francez.

In acest roman se ilustreaza aventura unui gentleman londonez care doreste sa faca ocolul lumii in 80 de zile.

In poveste, londonezul Phileas Fogg, care a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii săi din Clubul Reform că poate să facă ocolul Pământului în 80 de zile. In drumul lor, sunt nevoiti sa sara 'matematic' din tren in vapor si de pe vapor in tren. Inspectorul Fix il confunda pe gentleman cu un hot si incearca sa il retina prin orice mijloace. In timpul calatoriei lui, el trece prin mari metropole ale lumii, ca Bombay, Calcutta, Yokohama, San Fracisco si New York. In timpul drumului sau prin India, gentlemanul intalneste o tanara femeie, pe nume Aouda, ce urma sa fie sacrificata, dar ei o salveaza, ea urmand sa fie perechea lui Phileas Fogg.

Aceasta parte este cea care m-a atras cel mai mult, deoarece eroul reuseste sa impleteasca obligatia cu aventura si dragostea, intorcandu-se acasa cu pariul castigat si cu o partenera.

Autor: Cojocaru Mircea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu