luni, 13 iunie 2011

Capitan la 15 ani
de Jules Verne

Jules Verne s-a nascut la Nantes in 8 februarie 1828. A debutat pentru prima oara in literatura in 1848.Cele mai importante opera ale sale au fost ,,Capitan la 15 ani”;,, 20 000 de leghe sub mari”; ,, Ocolul pamantului in 80 de zile”.
Opera ,,Capitan la 15 ani” a fost publicata in 1878 si este o carte frumoasa, in care termenii stiintifici se imbina cu valoarea morala a aventurii, a curajului si a solidaritatii umane.
Dick Sand, un tanar de numai 15 ani, devine capitanul unui vas dupa ce intreg echipajul, cu exceptia bucatarului Negoro si a catorva pasageri, mor in incercarea de a ucide o balena. Totul pare impotriva lui cand soarta, condusa de planurile crude ale lui Negoro, conduce vasul pe o ruta total gresita. Initial, Dick Sand credea ca merge spre America, dar inchipuiti-va groaza lui cand nimereste in Africa bastinasilor si mai ales in perioada comertului cu negri. Supus multor incercari si aproape sugrumat de dorinta de a-si salva micul echipaj improvizat, tanarul se vede silit sa infrunte realitatea.
M-a impresionat foarte mult aceasta carte si v-o recomand cu cea mai mare placere! Incercati sa patrundeti in lumea lui Dick Sand si porniti in aceastea aventura!
Voi ce ati face cand realitatea s-ar dovedi impotriva?

Autor: Cosac Alex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu