miercuri, 8 iunie 2011


O calatorie spre centrul Pamantului
de Jules Verne

In opinia mea, romanul "O calatorie spre centrul Pamantului", de Jules Verne, este foarte interesant si face parte din seria deosebita, numita "Calatorii extraordinare", impreuna cu "Cinci saptamani in balon" si "Intamplari neobisnuite". "O calatorie spre centrul Pamantului" este un roman de aventura, foarte captivant, din acest punct de vedere!
Aceasta opera literara prezinta o expeditie neobisnuita a profesorului Otto Lidenbrock. Inspirat de descoperirea unui misterios pergament antic, el se hotaraste sa exploreze centrul planetei. Savantul este insotit de nepotul sau pe nume Axel si de o calauza pe nume Hans.
Acestia patrund in lumea subterana prin craterul unui vulcan stins si inainteaza tot mai mult spre centrul Pamantului. Interiorul planetei seamana cu o lume fantastica, plina de grote, pasaje de trecere, tuneluri si puturi. Acestia coboara cu foarta multa usurinta, unealta cea mai importanta fiind o lampa mobila.
Cei trei se apropie de centrul Pamantului trecand de multe labirinte dificile. Pe parcursul calatoriei, ei descopera o imensa mare subterana, unde forte magnetice si electrice produc un fel de aurora boreala care ilumineaza interiorul Terrei, expeditia devenind mult mai fascinanta. Explorand marea subterana pe o pluta, cei trei calatori intalnesc creaturi mitologice.
Echipa aproape ajunge la destinatie, cand accesul le este blocat de un bloc imens de roca. Cei trei hotarasc sa il distruga cu ajutorul explozibilului, desi stiu ca explozia ar putea avea consecinte ingrozitoare.
In final, profesorul Lidenbrock si insotitorii sai sunt aruncati inapoi la suprafata chiar de o astfel de eruptie vulcanica, ajungand cu bine acasa, in Hamburg.
Sper ca v-am facut curiosi sa descoperiti intamplarile neobisnuite prezentate in toate cartile marelui Jules Verne!
Autor: Dima Alin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu