miercuri, 8 iunie 2011

Micutele mincinoase
De Sara Shepard
< Fereste-te de fetele frumoase cu secrete intunecate!>

Sara Shepard a absolvit Universitatea New York si a obtinut diploma de master in scriere creatoare de la Colegiul Brooklyn. In seria “Micutele mincinoase”, autoarea s-a inspirat din copilaria ei, pe care si-a petrecut-o in Philadelphia Main Line, unde locuieste si in prezent.
“Micutele mincinoase” este un roman care, desi aparent este destinat adolescentilor, poate fi savurat de cititori de orice varsta, avand un subiect interesant. Intamplarile sunt atat obisnuite, cat si neobisnuite, iar din ele se pot invata multe lucruri utile in viata.
Romanul “Micutele mincinoase” ( titlu original “Pretty Little Liars”) prezinta povestea a cinci prietene bune, care sunt despartite din cauza unui eveniment nefericit, petrecut inaintea vacantei din clasa a saptea – lidera grupului, Allison DiLaurentis, cea care stia secretele fiecareia dintre prietenele sale, dispare in mod misterios.
Spencer Hastings este o fata silitoare si este implicata in multe proiecte si activitati scolare; datorita acestui lucru, abia daca ii mai ramane timp pentru ea. Este in permanent stres deoarece incearca sa egaleze si sa depaseasca rezultatele surorii sale mai mari, Melissa. Spencer are insa cateva secrete, se tot indragosteste de prietenii surorii sale si pune in pericol relatiile acesteia.
Emily Fields este o foarte buna inotatoare, la fel ca sora ei, care este cu un an mai mare. Ea are un prieten, Ben, de asemenea, inotator. Viata lui Emily ia o intorsatura neasteptata atunci cand Maya - fata care se muta in fosta casa a lui Allison - ii trezeste sentimente pe care negase pana atunci ca le-ar putea avea pentru o fata.
Hanna Marin este acum cea mai populara fata din scoala, insa nu de mult era ignorata de toti deoarece avea probleme cu greutatea. Ea reuseste sa scape de kilogramele in plus intr-un mod drastic si traieste permanent cu teama ca se va intoarce din nou la zilele in care nimeni nu o placea.
Aria Montgomery revine in orasul sau natal dupa ce a locuit o perioada in Islanda, unde s-a mutat pentru ca tatal ei si-a schimbat locul de munca. Aria pastreaza un mare secret al tatalui sau – acesta a inselat-o pe mama ei cu o eleva. Problemele se tin scai de Aria atunci cand afla ca baiatul - aparent perfect - pe care l-a intalnit intr-un bar, este chiar noul ei profesor de engleza.
Pe langa toate aceste secrete, fetele mai au un secret mult mai important, care ameninta sa iasa la iveala.
Lucrurile iau o intorsatura ciudata atunci cand cele patru fete primesc mesaje sub diferite forme, de la o persoana care se semneaza “A.” si care ameninta ca va divulga noile lor secrete si acelea stiute doar de prietena lor, Allison.

“Trei persoane pot pastra un secret doar daca doua dintre ele au murit”
(Benjamin Franklin)

Autor: Oprea Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu